14 oktober 2017

 

Zaterdag 14 oktober zijn we de hele dag wezen sjees'n in Duitsland.

 

In de driehoek Sögel, Ankum, Osnabrück kun je heerlijk rijden in een licht glooiend landschap. Weinig verkeer en voor Nederlandse begrippen veel bochten. Je waant je ver weg, terwijl je slechts anderhalf uur rijden van huis bent. Echt een mooi stukje niet ontdekt Duitland.

Eten en drinken doe je bij Nash, een cafetaria-keten, die goed eten voor weinig geld aanbied.

Wil je ook een keer in dit prachtig gebied rijden? neem contact met ons op en we voorzien je van prachtige routes of je rijd gewoon een keer met ons mee!

Komend weekend gaan we weer naar Duitsland. Dan is de bestemming: Sauerland. Bochten, bochten en nog eens bochten! Yezz!!

British Superbikes 1 oktober 2017

Zondag 1 oktober streek het BSB-circus neer op het TT-circuit in Assen. Dit zeer competitieve kampioenschap is een waar genoegen om naar te kijken. Close racing, hachelijke inhaal-acties, grote startvelden en coureurs die nooit opgeven. Misschien wel de mooiste races van het jaar. Bekende namen als Haslam, Hopkins en Guintoli doen hier aan mee. En niet te vergeten Shane Byrne, ondertussen al weer 40 jaar!

Vandaar dat de MC en co. ook elk jaar naar dit spectakel gaan. En het contract voor het volgend jaar is ook alweer getekend.

Klaar voor de race, iedereen zenuwachtig. De adrenaline jaagt door je keel. Vervolgens met z'n allen de haarbocht in duiken en hopen dat alles goed komt. Dat is racen!

 

Guintoli winnaar van de 2-de race. Byrne leidde bijna de hele wedstrijd maar maakte een fou in de laatste ronde en werd 5-de op slechts één seconde van de winnaar. het was rete-spannend.

 

Er was een race-team dat gesonsord werd door Dales-Sports-Surfaces. Misschien familie van ons? Hebben we toch race-genen?

Niet alles ging goed. Maar ja, geen winnaar zonder verliezers natuurlijk...

 

14 september 2017

De afgelopen weken is er weer veel gebeurt. Harrie, Cees, Jan en Hendrik hebben een weekend lekker gesjeesd in Duitsland. Ze hebben heerlijk weer gehad.

Dit in tegenstelling tot Jaap, die z'n F800ST wist op te vouwen als gevolg van een schuiver in een hoosbui. Jammer maar de Z1000SX gloort aan de horizon.

En Ronald heeft tijdens zijn vakantie in Amerika een bezoekje gebracht aan Laguna Seca. Gaaf!

Het is de bedoeling dat we in oktober nog met z'n allen een weekend naar Duitsland gaan.

28 augustus 2017

Motor-Magazine is dood.... Leve Kicxstart!

Toen het doek viel voor Motor-Magazine, heeft Hendrik een poosje zonder motorblad moeten leven. Dit viel niet mee. Aangezien Jan al op Motor 73 geabonneerd is, heeft Hendrik voor het eigenwijze Kicxstart gekozen. Kunnen ze weer lekker blaadjes uitwisselen! Heerlijk, eindelijk weer die doffe klap van een zwaar motorblad op je deurmat!

20 juli 2017

De zomer zit in een dipje. Veel wordt er niet gereden, alleen naar het werk. Een deel van de Motorboyz is met vakantie (met een gezin ofzo....). We gaan zeker nog een aantal motorweekenden plannen. We zijn tenslotte pas halverwege het jaar. Verder is de agenda bijgewerkt. Het IDM is wellicht een mooie gelegenheid om weer naar het TT-circuit te gaan.

En Harrie moet z'n nieuwe SuperSport natuurlijk de sporen geven op die Deutsche Autobahn. Hij heeft de Duc nog maar een maand maar heeft al 2000(!) km op de teller...

September is na mei de mooiste maand voor motortrips. Meer wie weet gaan we volgende week alweer weg! You never know.

Alpenreis 2017

6 dagen sjeez'n met zeven 50-plussers. Heerlijk! We hebben de Alpen gezien, prachtige vergezichten, pasjes gereden en héél veel plezier gehad. We hebben ruim 2300 km gereden waarvan meer dan 2000 km secundair. Bij thuiskomst waren de meeste van ons best moe.

>

 

WorldSBK Assen 2017

Het waren weer 2 geweldige dagen. Harrie, Jan en Hendrik zijn beide dagen geweest en hebben razend spannende wedsrtijden gezien. Helaas ging Michael van der Mark in de eerste wedstrijd onderuit. Rea en Davies maakten er vervolgens een zeer spannende race van.

De 2-de dag werd Michael verdienstelijk 4-de. Even leek het er op dat ie 3-de kon worden maar Davies was hem toch de baas.

In de nieuwe Super-Sport 300 werd Scot Deroue als winnaar afgevlagd in een zeer tumultueuze wedstrijd. Door z'n 2-de overwinning gaat ie nu ruim aan kop. Verder werd Rob Hartog keurig 10-de in de Super-Sport 600.

In alle drie de klasses van het WorldSBK heeft een Kawasaki gewonnen. Hmmm... de MC volgend jaar helemaal groen?

Nét niet, erg jammer...

Rog Hartog keurig 10-de!

boven: Scott Deroue weer eerste.

rechts: Sofuoglu is terug!

 

onder: als je op tijd bent heb je een mooi plekje.

23 april 2017

Tijdschema WorldSBK Assen 2017

Komend weekend srtijkt het WorldSBK-circus neer in Assen. Uiteraard gaan wij zowel zaterdag als zondag naar de races.

zaterdag 29 april vertrek: 9:00 uur marktplein Loppersum
zondag 30 april vertrek: 9:00 uur marktplein Loppersum

En kaarten hebben we ook al! "Gewonnen" via vakantieveilingen voor slechts 56 euri.

Er doen dit jaar liefst 10 Nederlandse coureurs mee! Uiteraard gaat Michael van der Mark voor de winst maar natuurlijk ook Scott Deroue, die de eerste wedstrijd in de SS300 gewonnen heeft!

2 april 2017

De eerste lentemaand zit er alweer op. We zijn verkeersregelaar geweest bij de Ronde van Groningen. Al 2 keer een toertocht naar Duitsland gehad en de nieuwe motoren zijn stevig ingereden. Jan z'n Beemer heeft de 1000 km beurt gehad en Hendrik heeft alweer 2500 (!) km gereden dit jaar en het is pas 2 april. Kortom: we zijn zeer voortvarend van start gegaan dit seizoen. Het prachtige lenteweer van dit moment is daar ook debet aan natuurlijk. Eind deze maand naar het WorldSBK in Assen. Kaarten hebben we al via vakantieveilingen geregeld. Ja, het motorjaar is mooi tot nu toe!

Het mooie weer laat toe dat we bijna elk weekend op pad zijn met de brommers!

Yezz!!

Prachtige narcissen!

 

Heerlijk broodje gezond in Duitsland.

5 maart 2017

Van links naar rechts: Jaap, Hendrik,Jan, Cees en Harrie.

De motorbeurs van Utrecht is geweest en gisteren de eerste echte MC-toertocht. 300 km door Duitsland gesjeesd bij een temperatuurtje van 12 graden. De banden konden weer mooi rond gereden worden want de Fehn-route bij Papenburg heeft genoeg bochten. En Jan kon z'n S1000RR leren kennen. Hij hoeft alleen maar op en af te stappen, zoveel electronica heeft deze fiets. Verder nog heerlijke currywurst mit pommes gegessen im Sögel.

Je kunt nu wel stellen dat het seizoen begonnen is. En de jubileum-shirts zijn ook binnen! Wat een motordag!

25 februari 2017

Het weer werkt nog niet echt mee, maar het motorseizoen is nu toch echt begonnen met de motorbeurs in Utrecht. Uiteraard waren we er bij. Veel nieuwe motoren gezien, wat pr-werk gedaan bij de landelijke motorbladen en bij scheiden van de markt heeft Jan zich nog een nieuwe motortuinbruik gekocht. Je weet wel zo'n plietsie-model van Damen. Leuk detail is dat we geholpen werden door de zus van Jurgen en Patrick van der Goorbergh!

Koffie scoren bij BMW Nederland. Mag ook wel als je net een S1000RR hebt aangeschaft.

We werden zeer vriendelijk te woord gestaan door de directeur van BMW Nederland. En Klaas doet gezellig met ons mee.

Een lekker ijsje gaat er ook wel in om even af te koelen van alle motorische emoties. Wel erg koud aan de tanden

Huidige GP-racer van KTM, wat een beauty!

De toekomst wellicht? Ziet er wel strak uit.

Jammer genoeg doet deze EBR niet meer mee...

 

Hendrik moet nog nieuw rubber hebben voor we naar de Alpen gaan. Worden het de Dunlop's of toch de rete-snel-opwarmende Conti's?

28 januari 2017

De nieuwe MC-Bike's zijn thuis bij Jan afgeleverd. Prachtig! Het is nu wachten op zoutloze wegen en temperaturen van dubbele cijfers. Allemachtig, wat duurt deze onzin winter weer lang, zeker nu.

 

De Soes eruit en de Beemer erin!

 

1 januari 2017

We wensen iedereen een fantastisch 2017 en heel veel motorplezier.

MC de Dulles bestaat in 2017 25 jaar!
We hebben onze motorrijbewijzen al wat langer, maar in mei 1992 zijn we voor het eerst een weekend met de motor weggeweest. Naar de Harz!
Bij thuiskomst hebben we besloten om als MC de Dulles door het leven te gaan. Time flies, net als wij soms op onze motoren. We hopen dit ook nog eens 25 jaar te kunnen doen.

Eind januari zal het complete motorpark van de MC veranderd zijn. Jan zal dan een S1000RR rijden en Hendrik een Shiver 750! Hendrik had eerst een Duitse motor met Italiaanse helm, nu heeft ie een Italiaanse motor met Duitse helm...

Het lijkt ons ook leuk om weer een MotoGP-coach-van -het-jaar in te voeren met bijbehorende weddenschap.

Verder hopen we dit jaar naar de Alpen te gaan. De Stelvio en de Silvretta staan op het lijstje. Mooie bergpassen met veel bochten.

We hebben er zin in!!